Summerinterns Rieber & Søn 2021

Summerinterns Rieber & Søn 2021

Summerinterns Rieber & Søn 2021 1290 806 Rieber & Søn


En hilsen fra sommerstudentene

Vi er 6 heldige studenter som har fått muligheten til å tilbringe sommeren hos Rieber & Søn.

Som Summer Interns har vi fått jobbe med en rekke ulike prosjekter for selskapets porteføljeselskaper. Læringskurven har vært bratt, ingen dager har vært like og vi har gledet oss til å gå på jobb hver dag.

Da vi spent møtte opp første arbeidsdag i Kalfaret ble vi tatt imot av mange blide fjes. I løpet av dagen fikk vi mulighet til å bedre kjent med både hverandre, de ansatte og Rieber & Søn. Etter workshops og en god lunsj ble vi delt inn i to team og presentert for sommerens første prosjekter.

Et typisk prosjekt har startet med en utfyllende prosjekt- og selskapsintroduksjon. På tross av at vi har vært delt inn i to team, så har vi fått delta på alle prosjektintroduksjoner og prosjektfremleggelser – noe som har vært veldig spennende. Ved utførelse av prosjekt har vi fått frie tøyler til å tolke og utforme prosjektene selv. Noen av prosjektene har tatt et par uker, mens andre har tatt hele sommeren. Friheten til å vurdere hvilket prosjekt som bør jobbes med, samt friheten til å forme oppgavene selv, har vært både utfordrende og lærerik. Hvert prosjekt har blitt avsluttet med en presentasjon for prosjektgiver og ledelsen. Det har vært interessant å få tilbakemeldinger på jobben vi har gjort, og vi har hele veien følt at det vi har gjort har betydning. Vi har allerede fått se hvordan det vi har jobbet med har blitt brukt av prosjektgiver, noe som er veldig motiverende. Andre prosjekter har lagt et fundament for fremtidige beslutninger, og vi gleder oss derfor til å følge med fremover.

Det har vært interessant å få et innblikk i hvordan et dyktig investeringshus som Rieber & Søn vurderer både nye og eksisterende investeringer. I tillegg har de vært veldig hyggelig å bli kjent med de ansatte. Vi ble tatt godt imot fra dag én, og det har vært lav terskel for å be om hjelp dersom det har vært noe vi har lurt på. I tillegg har sosiale middager bidratt til å skape et godt arbeidsmiljø, og det har vært veldig god stemning blant oss interns.

Vi takker for en veldig fin sommer!

Hilsen,

Kathleen L. Marianayagam, Andreas Fossan, Oda J. Sikkeland, Sebastian Rieber, Anders Lysklett Medhus og Brita H. Hestenes