Historien

Rieber-familiens historie i Norge startet med et dramatisk forlis nord for Bergen i 1817. Den industrielle forankringen strekker seg tilbake til 1839. Firmaet P.G. Rieber ble etablert i 1839 som ble starten på 175 år med aktiv industriutvikling.

1817 Den dramatiske starten

Emigrantskipet «De Zee Ploeg», egentlig med kurs for USA, forliser utenfor Herdla nord for Bergen etter et forrykende uvær. Om bord er familen Rieber fra Ebingen i Tyskland.

1839 PG Rieber etablert

Paul Gottlieb Rieber, som var åtte år gammel da «De Zee Ploeg» strandet, etablerer firmaet P.G. Rieber og åpner handel og eddikfabrikk.

1950-70 En industrigruppe vokser frem

Selskapet omdannes fra handelsfirma til en ledende industrigruppe. Omsetningen femdobles, og det samme gjør antall ansatte – fra 292 til 1591.

1987 Fusjon og børsnotering

Selskapet slås sammen med byggevarefirmaet Jacob Neumann og Nodest Industrier. Etter fusjonen noteres Rieber & Søn på Oslo Børs.

2000 Fokus på næringsmidler

Rieber & Søn forlater konglomeratmodellen for å satse utelukkende på næringsmidler.

2012 Orkla kjøper Rieber & Søn

Rieber & Søn blir kjøpt av næringsmiddelselskapet Orkla ASA, og senere slått sammen med Stabburet til det nye selskapet Orkla Foods Norge.

2015 Fremtidsrettet investeringsselskap

Rieber & Søn fører sin virksomhet videre som et investeringsselskap med ambisjon om å være en pådriver for omstilling og nytenking.