Atlantis Vest investerer og samler Mediateket, Video 4 og AVIT-Systems i nytt og spennende konsern

Atlantis Vest investerer og samler Mediateket, Video 4 og AVIT-Systems i nytt og spennende konsern 500 285 Rieber & Søn

Atlantis Vest investerer og samler Mediateket, Video 4 og AVIT-Systems i nytt og spennende konsern

Atlantis Vest ønsker å bygge en stor, skandinavisk aktør som kan konkurrere på det internasjonale markedet og har kjøpt 100 prosent av aksjene i system- og tjenesteleverandøren Mediateket AS og i utstyrs- og løsningsleverandørene Video 4 AS og AVIT-Systems A/S.

Det nye konsernet vil tilby et bredt utvalg av medieløsninger og -tjenester til selskaper som driver med innholdsproduksjon og distribusjon, og vil ha hovedfokus på Skandinavia og Nord-Europa.

I 2015 hadde Mediateket AS, AVIT-Systems A/S og Video 4 AS en samlet omsetning på nesten 300 millioner og vil til sammen ha 71 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark. Dette åpner opp for å bli en viktig internasjonal aktør for kunder som ser etter tjenesteleverandører med tyngde og stabilitet.

I tillegg til oppkjøpene vil det nye konsernet bli oppkapitalisert med vekstkapital for videre utvikling. Dagens eiere av Mediateket vil også reinvestere store deler av salgssummen i det nye selskapet. Med denne satsingen ønsker Atlantis Vest å skape en tung skandinavisk leverandør som kan levere fremtidsrettede tjenester og løsninger på en internasjonal arena.

Gro Setereng og Jørgen Scheel fra Mediateket sammen med Trond Valvik fra Atlantis Vest.

Om Mediateket AS
Mediateket AS har i snart 16 år vært en av de fremste pådriverne for å gjøre moderne TV- og videoproduksjon mer effektiv. Mediateket jobber i dag for flere av de store kringkasterne, inkludert NRK, SBS Discovery, TV 2, Telenor og Canal Digital. I tillegg benytter et 20-talls produksjonsselskaper Mediatekets spesialutviklede tjenesteplattform MediaHUB.net. Omsetning i 2015 var kr 40 millioner. Mediateket har 13 ansatte hvorav flere har fartstid fra de største kringkasterne og produksjonsselskapene i Norge, samt erfaring innen prosjektledelse, bildeproduksjon, foto, lyd og redigering. Mediateket har kontor i Sandvika.

Om AVIT-Systems A/S
AVIT-Systems A/S leverer profesjonelt utstyr og nøkkelferdige løsninger for opptak, produksjon og kringkasting av lyd og bilde. De har levert utstyr og løsninger til alle de store medieaktørene i Skandinavia, med kunder som NRK, TV 2 Norge, SVT, DR, MTG, TV2 Danmark, NTB og Norges Skiforbund. Omsetning i 2015 var kr 145 millioner. De har 38 medarbeidere fordelt på hovedkontoret i København og lokalkontor i Aalborg, Danmark, Stavanger og Stockholm.

Om Video 4 AS
Video 4 AS er en ledende leverandør av produkter og tjenester for profesjonell videoproduksjon og kringkasting. De tilbyr konsultasjon, systemdesign, installasjon og support, og har kunder som Warner Bros. Television Production Studios, TV 2, Monster og NRK. Omsetning i 2015 var kr 113,5 millioner. De har 18 medarbeidere fordelt på hovedkontoret i Bergen og lokalkontor i Oslo, Trondheim, Stavanger, Hellerup i Danmark og Stockholm i Sverige.